Informatie coronavirus en onze dienstverlening aan jou.

Informatie coronavirus en onze dienstverlening aan jou.

In deze onzekere periode nemen wij als financieel adviseur ook onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De gezondheid van onze klanten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit en daarom hebben we direct maatregelen genomen.  Wat houden deze in?

Vanwege de ernst van de situatie volgen we zo goed mogelijk de RIVM-adviezen. Alle medewerkers zijn direct van huis uit gaan werken en vermijden contact met andere mensen. Dit heeft geen enkel voor gevolg voor onze dienstverlening aan jou. Zoals je weet zijn wij al meerdere jaren vertrouwd met het werken op afstand en dit zetten we ongewijzigd voort. Voor alle fysieke kantoorwerkzaamheden hebben we oplossingen gekozen. Alleen persoonlijke gesprekken over jouw AOV of hypotheek zijn tot nader order niet mogelijk

Onze kantoortijden blijven van maandag t/m vrijdag tussen 08.30u en 17.30u. Geplande afspraken met adviseurs of andere collega’s gaan gewoon door. We zetten hiervoor onze vertrouwde en beveiligde webcamverbindingen in. Heb je vragen over- of wil je iets aanpassen aan je AOV of hypotheek bel of mail ons dan a.u.b.. We merken nu al dat er best veel vragen zijn waardoor het een dag langer kan duren voor wij juow mail kunnen beantwoorden.

Onderstaand enkele veelgestelde vragen en het antwoord daarop:

Ik loop inkomsten mis door het coronavirus. Kan ik een beroep doen op mijn AOV verzekering?
Nee, dit is bedrijfsschade en dat risico wordt alleen gedekt door bedrijfsschadeverzekeringen mits er sprake is van materiële schade en dat is hier niet het geval.

 

Ik ben zzp’er, ik ben ziek geworden door het coronavirus en kan daardoor niet werken. Kan ik een beroep doen op mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Ja.

 

Ik ben zzp’er en mijn omzet is door het coronavirus (grotendeels) weg gevallen. Kan ik de premie van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering verlagen of uitstellen?
Ja, dat kan. Onze specialisten informeren jou graag over de mogelijkheden. Bel of mail ons svp.

 

Ik ben zzp’er, ik ben in quarantaine geplaatst en kan daardoor niet werken. Kan ik een beroep doen op mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Nee, als iemand om preventieve redenen in quarantaine moet blijven, of een bepaald gebied niet mag verlaten, is er geen dekking.

 

Ik heb als werkgever een WGA-verzekering. Mijn personeel is ziek geworden door het coronavirus. Kan ik een beroep doen op deze verzekering?
Ja, de oorzaak van de ziekte is niet relevant.

 

Keert een verzuimverzekering uit als mijn werknemer niet in staat is om zijn werk te verrichten om dat hij in quarantaine geplaatst is?
Nee, een verzuimverzekering dekt de loondoorbetalingsverplichting in geval van ziek personeel. Als iemand om een andere reden dan ziekte niet kan werken, bijvoorbeeld omdat hij/zij om preventieve redenen in quarantaine moet blijven, of een bepaald gebied niet mag verlaten, is er geen dekking voor de eventuele loondoorbetaling.
Mogelijk komt jouw bedrijf wel in aanmerking voor een tegemoetkoming inzake de overheidsmaatregelen.

Reactie plaatsen