Hoe stop ik mijn gepieker?

Voel jij je ook zo gespannen? Slaap je niet zo goed? Vind je deze Corona tijd zwaar? En doe je er alles aan om er vanaf te komen?! Dan heb ik nieuws voor je, slecht nieuws én goed nieuws. 

Eerst maar het slechte nieuws, dan hebben we dat gehad en kunnen we ons daarna richten op het goede nieuws.

Van veel denken kom je niet af. Misschien de vorige zin nog een keertje lezen?

Hoe vaak en hoelang vecht je tegen je gedachten? En tegen je gevoelens van onmacht? Tegen verdriet of pijn? Dat je klachten hebt, zowel lichamelijk al psychisch is soms al zwaar genoeg. Het vechten en worstelen ermee kost je eveneens veel energie, die je liever voor andere dingen in zou zetten toch?!

Oefening: inventariseer wat het je heeft opgeleverd hoe je met jouw probleem of klacht omgaat. En hoe lang je dat doet. In alle eerlijkheid voor jezelf. Dus als je jezelf op je kop geeft tijdens het lijstje maken…da’s ook vechten hè.

 

En nu het goede nieuws! Er zijn vaardigheden aan te leren, waardoor je anders met jouw gepieker, fysieke of mentale probleem kan leren omgaan. Dat doe ik middels ACT, Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een ervaringsgerichte therapie: naast gesprekken zet ik oefeningen en metaforen in, om jou op weg te helpen naar de doelen die je wilt bereiken. De controle-pieker gedachte is vaak: “Mooi, ik ga oefeningen doen, vaardigheden aanleren en dan kom ik er wel vanaf.” Dat is het piekerhoofd die boven alles uitroept dat het controle wil houden. Dan wordt het een trucje. Herkenbaar?! En wil je hiermee aan de slag?

 

Ik kan je coachen in mijn ACT e-praktijk: online sessies, inclusief ondersteuning via de ACT app. Je leert vaardigheden aan, om op een diep niveau jouw coping, jouw strategieën hoe je met jezelf en anderen omgaat, te (h)erkennen. Je ontwikkelt “psychologische flexibiliteit”. En daardoor kan ruimte ontstaan, waardoor je meer energie kan overhouden en meer plezier kan gaan ervaren. Als prettige en welkome bijwerking!

www.steenkampcounseling.nl

info@steenkampcounseling.nl

Steenkamp Counseling, Elisabeth Steenkamp

06 2125 0035

 

 

Dit artikel is gepubliceerd door een relatie van ons kantoor Top Quality Lifestyle. Heb jij ook een artikel dat voor andere ondernemers belangrijke informatie bevat? 

Bel ons dan op 040-2902060 en we bespreken de mogelijkheden van plaatsing.

Reactie plaatsen