De hypotheekrente blijft maar dalen

De hypotheekrente blijft maar dalen

Hypotheekrente is alweer op een historisch dieptepunt.  De daling is in 2011 ingezet  en  de rente is gedaald van 4,5 naar iets meer dan 1%.

Maak jij al gebruik van de sterk gedaalde rente?

Nederlanders praten erg weinig met buitenstanders over hun financiën .  Zelfs met mensen waar je van kunt verwachten dat zij het beste met je voor hebben, delen wij geen informatie over ons loon of bijvoorbeeld de hoogte van onze hypotheek. Deels met de gedachte ‘dat gaat niemand wat aan’ , maar vaak ook met een gevoel van schaamte. Ja, ik hoor iedereen om mij heen over een rente van 1 á 2% maar ik betaal nog steeds 4,25% .  Pffff, laat ik dat maar niet aan de grote klok hangen.

Erg jammer, want ik kan je garanderen dat je echt niet de enig bent.  Elk jaar worden er zo’n kleine 400.000 hypotheken (over-)gesloten. Hier zitten ook nieuwe hypotheken bij voor de  ruim 200.000 woningen die jaarlijks worden gekocht. Er zijn dus maar 200.000 mensen die hun hypotheek oversluiten !  En dat op bijna 4,4 miljoen eigen woningen.

Jammer dus dat je geen informatie krijgt over de gevolgen van het oversluiten van jouw hypotheek. De verschillen in maandlasten zijn namelijk erg groot. Bij een hypotheek van €  175.000 is het verschil al snel € 440,= per maand. Da’s maar liefst ruim € 5.000 per jaar.

Stel je eens voor dat je dit bedrag elk jaar extra zou kunnen aflossen. Dan is jouw hypotheek veel sneller afgelost of veel lager op het einde van de looptijd. Zeker als dat moment rondom jouw pensioendatum valt is een lagere hypotheek een zeer welkome verlaging van je maandlasten.

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn?

Klik dan op ‘Quickscan’  en wij nemen contact met je op voor een eerste vergelijking.

Lia van Antwerpen
Door

Lia van Antwerpen

op 12 Nov 2019

Hallo Ron, Ook ik ben benieuwd of het mogelijk is mijn hypotheek verder te verlagen. Het zou mooi zijn als ik dezelfde lasten blijf houden als de belastingteruggave afgeschaft wordt.

Reactie plaatsen