Overlijdensrisicopolis niet langer verplicht bij hypotheek.

Overlijdensrisicopolis niet langer verplicht bij hypotheek.

Sinds eind vorig jaar is een overlijdensrisicoverzekering zelfs bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie niet meer verplicht. Voor een hypotheek zonder NHG zijn verreweg de meeste banken ook gestopt met een eis voor deze verzekering. Wat betekent dat voor jou?

Deze verzekering bied de bank of het NHG fonds zekerheid dat zij geen verlies maken op de hypotheek en de borgstelling als jij komt te overlijden. Wat veel belangrijker is dat het voor jouw partner of nabestaanden de zekerheid geeft dat hij / zij in de woning kan blijven of niet met een schuld blijft zitten na jouw overlijden.

Natuurlijk betaal je een maandpremie voor deze polis en ja, dat kost dus geld. De premies voor dit soort verzekeringen zijn in de periode tot 2019 fors gedaald. Waarschijnlijk heb je hier al het nodige over gehoord in de media of doordat je ondertussen een gesprek hebt gehad met een van onze adviseurs. Is het nu slim om deze polis door te laten lopen of kun je de premie beter voor andere zaken gebruiken?

Onze adviseurs kunnen jou hierbij helpen. Wil je graag duidelijkheid over jouw / jullie situatie? Stuur ons dan een mail of bel met ons kantoornummer 040-2902060 en wij maken graag een afspraak (op afstand) om alle belangrijke zaken met je door te spreken.

Onze kantoortijden blijven van maandag t/m vrijdag tussen 08.30u en 17.30u.

Reactie plaatsen